Društvo Kultura

„KULTURNA MREŽA BIJELA“ OŽIVLJAVA DRUŠTVENI ŽIVOT DUŽ RIVIJERE

Written by Kulturna Mreža

Za Omladinsku emisiju „Tuda, svuda kroz Novi“, koja se emituje na programu Radija Herceg Novi, subotom od 11 sati i 30 minuta, danas je govorila direktorica NVO „Kulturna mreža Bijela“, Milanka Simović. Za relativno kratko vrijeme, taj „dom kulture“ okupio je djecu , omladinu i starije, ne samo iz Bijele, već i mjesta duž Rivijere.
-Prošlu godinu završili smo uspješno, jer smo unaprijedili kulturno- društveni život u Bijeloj, koji u posljednje vrijeme gotovo da nije postojao. Poseban akcenat je dat na rad sa djecom i omladinom. Kroz različite oblike nastojimo da ukažemo na važnost njihovog odnosa prema kulturi , umjetnosti i kulturnom blagu našeg kraja, kaže direktorica NVO „Kulturna mreža Bijela“ Milanka Simović, ističući da veliku podršku imaju od Mjesne zajednice Bijela.
-Kulturna mreža je počela sa dramskom sekcijom. Sa, oko 25 djece, radi glumac Goran Slavić. Najbrojnija je folklorna sekcija , koja ima preko 80 članova. Podijeljeni su u tri grupe. Najmlađi i odrasli su već imali premijerno nastupanje, a omladinsku grupu očekuje nastup u Makednoji u maju. Možemo se pohvaliti i radom novinarske sekcije koja uređuje „Bijeljanski žurnal“, istakla je Simovićka i najavila početak likovne, horsko pjevačke i literarne sekcije. U planu je formiranje Mažoret kluba Bijela. Za mještane, goste i ljubitelje pisane riječi planiraju organizovanje književnih večeri.

About the author

Kulturna Mreža