Društvo

NVO “FIT WOMAN MONTENEGRO”-ČUVAJMO NAŠE BLAGO

Written by Kulturna Mreža

Lijepo nedjeljno jutro bio je povod NVO “Fit Woman Montenegro” da organizuje akciju čišćenja Trvđave Španjola, u susret sjutrašnjem datumu – Dan planete Zemlje. Udružili su se odrasli i djeca, i pokupili više kesa plastike i papira između zidina prelijepe tvrđave.

Predsjednica NVO “Fit Woman Montenegro” Esma Cerinin Otović, srećna je što su prijepodne iskorsitili na kvalitetan način.
– Bilo je otpada, ali mnogo manje nego što sam očekivala, kada sam pripremala akciju. raduje me da nevladine organizacije iz grada, brinu o ovom zdanju.Sa nama su bila i djeca i odrasli, okupljeni oko naše organizacije. Ovo je samo jedna u nizu. Rado se odazivamo aktivnostima u gradu koje pripremaju i druge organizacije,” kazala je Esma koja dobro govori crnogorski.

Veselo je bilo danas na Španjoli, jer su djeca , nakon akcije imala priliku da se bolje upoznaju kroz igru.
Herceg Novi i Španjola su za Turkinju Sule Turkel, pravo otkriće.

-Priorda je prelijepa, ljudi ljubazni, a mi spremni da promovišemo ovaj grad i državu kroz brojne aktivnosti”, kazala je Turkel i najavila za sjutra veče, u svojim prostorijama, predavanje Aleksandre Huter, iz Instituta za biologiju mora, na temu “ Vrste Bokokotorskog zaliva”.

About the author

Kulturna Mreža