Društvo Izdvojeno

MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA U SUBOTU, 25. MAJA, NA KANLI KULI

Written by Kulturna Mreža

U Herceg Novi su juče počeli da stižu folkloraši iz gradova mimo Crne Gore, kako bi prije nastupa obišli grad i ponijeli lijepe uspomene iz grada od tvrđava i skalina. Uprava KUD-a „Igalo“, koji je šesti put domaćin Međunarodnog festivala folklora, odlučuli su da nastup organizuju na Kanli kuli.
-Svake godine biramo novu lokaciju, i tako šetamo našim lijepim gradom, koji ima što da ponudi i kulturno i turistički, rekao je predsjednik KUD-a “Igalo”, Igor Simović i najavio učešće: FRA „Čačak“ iz Čačka, KUD „Čigra“ iz Nikšića, KIC „Budo Tomović“ iz Podgorice, Folklorni ansambl „Bijela“ iz Bijele, KUD „Zora Hercegovine“- Bileće, Kulturni centar „ Stara Budva“ iz Budve, KUD „Hercegovina“ iz Trebinja.
KUD „Igalo“ će se predstaviti sa tri grupe. Pripremna sa dječijim igrama, srednja grupa, igrama iz Boke Kotorske i najstarija, omladinska, igrama iz Crne Gore. Pozivaju sve da se pridruže, sjutra veče od 18 časova na Kanli kuli i uživaju u izvođenju koreografija, u kojima će ukupno zaigrati 236 folkloraša.

About the author

Kulturna Mreža