Zanimljivosti

NAŠ GOST : Natalija Zloković – dobitnik literarnih i likovnih nagrada

Written by KMB

1. Šta mi možeš reći o nagradi koju si osvojila?
– Tema je bila moj budući poziv. Osvojila sam prvo mjesto u konkurenciji literarnih radova, na nagradnom konkursu sa temom iz profesionalne orijentacije. Nagradu sam primila 15.05.2019 godine a tu nagradu je dodjelio zavod za zapošljavanje Crne Gore.
2. Šta si upisala i kakvi su ti dalji planovi?
– Upisala sam gimaniziju opšti smjer u Herceg Novom. Planovi su mi da i u srednjoj školi održim ovaj prosjek ocjena koji sam imala u osnovnoj školi da bih se mogla upisati na željeni fakultet. Sledeće ljeto planiram da odem u ljetnju školu engleskog jezika u Londonu kako bi usavršila svoj engleski jezik.
3. Šta sad radiš i čime se trenutno baviš?
– S obzirom da sam na međunarodnom takmičenju u Ljubljani osvojila 3 mjesto na likovnom konkursu planiram ovo ljeto da posvetim crtanju. Pored toga želim da učestvujem u što više aktivnosti omaldinskog kluba kao na primjer predhodna aktivnost pod nazivom ” Za Lukin osmjeh” jer smatram da jedan takav humani rad oplemenjuje svakog od nas.
4. Reci mi nešto o utiscima omladinske akcije “Za Lukin osmjeh”?
– Drago mi je što je ova akcija uspješno sprovedena i što smo bar djelimično uspjeli da pomognemo našem sugrađaninu Luki i da bar na trenutak vratimo osmjeh na njegovo lice. Smatram da bi trebalo što češće organizovati humanitarne akcije. I ako smo se prilično dobro organizovali za kratko vrijeme u buduće bi trebalo uključiti još više mladih.
5. Šta mi možeš reći o likovnoj nagradi?
– Konkurs je organizovan u Sloveniji (Ljubljana) u čast njihovog poznatog umjetnika Božidara Jakca, a komisija koja je odlučivala o pobjednicima zasjedala je u osnovnoj školi koja nosi ime navedenog umjetnika. To je četvrto međunarodno bijelale učenika osnovnih škola u tri kategorije. Moj rad ” The lion” osvojio je treću nagradu u trećoj triadi.

About the author

KMB