Sport

NAŠ GOST : Dragan Ivović – predsjednik FK Pomorac

Written by KMB

Piše : Milica Simović

• Prije svega čestitke na uspješno završenoj debitntskoj sezoni, šta nam možete reci o njoj, kakvi su cjelokupni utisci?
– Hvala na čestitkama i na pažnji koju posvećujete kao Kulturna mreža Bijele , kako nama tj. FK Pomorcu i našim mladim fudbalerima tako i svoj djeci Bijele i šire! Iskreno upravo završena sezona koju su naši petlići završili kao debitanti na sredini tabele koja broji 12 klubova od Herceg Novog , preko Cetinja do Ulcinja je možda i prevazišla početne planove, ali je pokazala da se ogroman trud i rad uprave kluba i trenera Milana Vukovića Pileta uz pomoć Vojina Miljanića na kraju isplatio.

• Šta je to po čemu će te pamtiti ovu debitantsku sezonu?
– Prvobitno radost i ushićenje djece nakon svake pobjede i veliki broj roditelja i navijača koje smo vratili na stadion u Bijeloj.

• Vjerovatno ste u toku sezone susreli sa raznim problemima, koji su bili najveći i da li ste uspjeli da ih rijesite?
– Nažalos tako je , veliki problem je izazvala poplava koja nas je usporili u napretku velikom mjerom. Takođe poslije regostracije kluba sad smo opet u fazi preregistracije kod Ministarstva sporta pa to sve iziskuje veliki trud rad na svim poljima.

• Moželte li nam nešto reći o planovima za sledecu sezonu?
– Plan kluba je da korak po korak izgradimo stabilan klub i sve generacje, tako da od Septembra imamo petliće i pionire u takmičarskom pogonu koji će igrati utakmice na našem stadionu u Bijeloj, koji smo uspjeli da saniramo od poplave . Znači publika će od Septembra moći da uživa u duplom programu tj dvije utakmice vikendom .Takođe imamo gotov projekat kao i naznake Opstine Herceg Novi da će da pomogne u realizaciji sanacije terena, ali smo u potrazi i za privrednikom koji bi pomogao u realizaciji i drage volje i dalje bio sa nama pri klubu kao generalni sponzor na obostrano zadovoljstvo. Mišljenja smo da su se stekli uslovi, da uz dodatna ulaganja Bijela može da počne da razvija i vid sportskog turizma kao nekada .

• Kada počinjete pripremu za novu sezonu?
– Pripreme se odvijaju nesmetano jer izbjegavamo velike vrućine pa treninge obavljamo u ranim jutarnjim satima na našem stadionu, a u večernjim satima odlazimo u Morinj gdje u saradnji sa Milinovićima i Uljarevićem imamo izvanrednu uslove na terenu pored mora za fantastične treninge. Zahvaljujemo se ovim pitem Morinjanima i apelujemo sve koji koriste stadion u Bijeloj za rekreaciju da se strpe do Septembra, jer je saniran teren i zasijana trava pa ce rad bit uzaludan ako se bude koristio. Samo najmlađe selekcije iz škole fudbala imaju odmor do početka škole, a takmičarske kategorije će da rade bez pauze.

• Da li ste zadovoljni odzivom navijača na vašim utakmicama i da li očekujete u narednoj sezoni i u tom segmentu određeni napredak?
– Naravno da očekujemo sve veći broj, koji je iskreno mogao bit i u startu veći, ali kako Klub bude napredovao i rastao , kao i broj članova tako će i tribine da bunu punije. Ne zamjeramo nikom jer današnji ritam života stvarno ostavlja malo vremena čak i za nešto tako ljepo kao gledanje djece kako napreduju i bore se na fudbalskim terenima.

• Tokom sezone vjerovatno su se neki igrači istakli kao talenti, da li bi ste nekog izdvojili?
– Vjerujte da sam ja lično iznenađen napretkom ne malog broja igrača, tako da ne bih naravno izdvajao pojedince jer je fudbal kolektivna igra i iz utakmice u utakmicu neko novi iskrsne i iznenadi pored par djecaka koji su konstantni i kadrovi po mom mišljenju da budu reprezentativci, ali o tom potom jer vrjeme ce pokazati . U fudbalu se mora kontinuirano radit i uložit ogroman trud da bi se postigao uspjeh tako da trenutni talenat ne izrodi sam po sebi velikog igrača nego ogroman i konstantan rad . Fudbal je način života i nije fraza da je najbitnija sporedna stvar na svjetu, ali kako traži veliki i neprekidan rad igračima tako i uprava kluba mora konstantno danonoćno raditi da bi obezbjedila samo osnovne uslove da ne pričam o velikom napretku koji iziskuje ogromna sredstva. Vidite i sami svake godine proglasi bankrot i po neki prvoligaš iz najjačih liga što je dokaza da fudbal bukvalno ne trpi opustanje nijedne struktute kluba. Trenutno dok mi radimo ovaj intervju nas član Upravnog odbora postavlja reklame na stadion i vrši potrebne radnje na održavanju terena, a dvadesetak pionira i petlića u Morinju naporno trenira što je potvrda naših rječi.

• Vidimo da veliki trud ulažete ne samo u učenju fudbalskih vještina već i u vaninstitucionalno obrazovenje djece, učite ih da budu sportisti i da cijene prave životne vrline, samim tim utičete na razvoj njihovih ljudaskih i sportskih vrlina?
– Tako je i to nam je na prvom mjestu, i veoma smo ponosni što na svakom koraku djeca iz kluba dobijaju velike pohvale na račun discipline i vrjednosti koje ste nabrojali. Kao klub se trudimo da minimalno izostaju sa nastave zbog utakmica i turnira i da budu uspješni đaci , tako da pružaju maksimum kako na treningu tako i u školi . Ne opterecujemo ih sa rezultatima ali trazimo da izvuku maksimum.
• Pored djece iz Bijele u klub su uključena djeca i iz ostalih mjesta možete li nam reci odakle sve dolaze?
– To nam pričinjava veliko zadovoljstvo i dokaz je pravilnog rada, a samim tim izuskuje i dodatne napore i troškove, ali sve u cilju da što veći broj djece izvedemo na pravi put. To uspjevamo tako što nas glavni trener pored par roditelja kojima dugujemo ogromnu zahvalnost svakodnevno dovoze i vraćaju kućama djecu od Igala do Kamenara, cak i iz Risna tako da imamo djece bulvalno iz svakog mjesta iz Herceg Novog . U klubu imamo i 5 dječaka iz Rusije koji ovdje žive i pohadjaju školu, ali obimna i veoma skupa kao i dugotrajna procedura za registraciju im onemogućava igranje utakmica pod okriljem FSCG.Bez obzira na sve vrjedno rade i igraju sve turnire i prjetaljske utakmice . Dobar rad i druženje ih je zadržalo u klubu što nam je takođe jako bitno da sva djeca mogu da budu dio FK Pomorca.

• Zahvaljujemo vam se na izdvojenom vremenu i želimo vam uspješnu sezonu , kao i da nas obradujete sa puno lijepih vijesti i rezultata, a prije svega da nastavite sa dobrim radom koji se najbolje ogleda u zadovoljnim i nasmijanim licima djece koja sa nestrpljenjem iščekuju sledeći trening i utakmicu. Srećno!
Hvala velika na interesovanju i prepoznavanju našeg truda i rada. Takodje sve najbolje u daljem radu vašoj Kulturnoj mreži koja pruža nemjerljiv doprinos u pogledu afirmisanja dječijh talenata u više oblasti veoma bitnih za pravilan razvoj djece tako da sam ubjeđen da ćemo zajednički uspjeti u borbi da usmjerimo veliki broj djecu na pravi put.

About the author

KMB