Sport

BIJELA BASKET 2019 – ODIGRANA FINALA I PODIJELJENE NAGRADE

Written by KMB

Sinoć je u predivnoj atmosferi, uz samu obalu mora, na košarkaškom igralištu OŠ Orjenski bataljon, pod reflektorima završena dvodnevna sportsko zabavna manifestacija BIJELA BASKET 2019. Manifestaciju je organizovao Omladinski klub Kulturne mreže Bijela u saradnji sa KK Bijela 2015 i MZ Bijela. Turnir je okupio 20 ekipa koji su se takmičili u tri kategorije. Basket 3 na 3 je organizovan u dvije kategorije mlađi i stariji pioniri, a ekipno šutiranje trojki je bilo otvoreno za sve od 7 do 77 godina, tako da je bilo zabavno vidjeti duele različitih generacija. Veliko nam je zadovoljstvo što su i učešće uzeli turisti , čak i sa drugih kontinenata.

Pobjednik u basketu 3 na 3 za mlađe pionire je ekipa BIG 3 koja je u finalu pobijedila ekipu BIG 4 rezultatom 12:10.Prikazana je velika borba i rezultat se non stop smjenjivao, čas u korist jedne ,a čas druge ekipe. Ekipa BIG 3 je u finišu postigla dva koša da bi u zadnjim trenucima ekipa BIG 4 imala šut za dva poena i izjednačenje, ali lopta je iskočila iz obruča i tako je završen ovaj uzbudljivi meč.

Za ekipu koja je osvojila pehar i prvo mjesto za mladje pionire, ekipu BIG 3 su nastupali:
– Ilija Roganović
– Dušan Vujović
– Vladimir Ilić
– Antonija Kozulić

Pobjednik u basketu 3 na 3 za starije pionire je ekipa Plavi koja je u finalu trijumfovala nad ekipom Dangerous rezultatom 14 : 11. I u ovom finalu je viđena uzbudljiva borba i ekipa plavih je tek u finišu riješila pitanje pobjednika, mada ne bi bilo nezasluženo i da je rezultat bio drugačiji.Ekipa Plavih pobjednik turnira za starije pionire je nastupili u sledećem sastavu:
– Nikola Odalović
– Mihailo Mijailović
– Ognjen Nikolić
– Balša Nikčević

U ekipnom šutiranju trojki viđene su sjajni dueli, bilo je neriješenih mečeva pa se išlo u doigravanje, stariji protivnici su bodrili svoje mlađe protivnike, predivna atmosfera je viđena , ali na kraju je prevagnulo iskustvo i u finalu su posle četiri pobjede zasluženo došle ekipe ZURKOVINE I TRiO GUŠTI. Pobjednik u ekipnom šutiranju trojki je ekipa Trio Gušti koja je u veoma zanimljivom finalu slavila, Za ekipu TRIO GUŠTI su nastupili:
– Marko Draganić
– Danilo Pavićević
– Marko Grković

dav

Red je da spomenemo i sastav poražene ekipe Zurkovina:

– Nešo Šerović
– Đorđije Ilić
– Slobodan Šerović

dav

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli organizaciju ove manifestacije i nadamo se da će prerasti u jedan vid tradicije kako bi se i turisti i mještani zbližili i družili. Zahvaljujemo se i svim učesnicima koji su ispoljili velik sportski duh i fer play pogotovo prema mlađim učesnicima . Zahvaljujemo se upravi OŠ Orjenski bataljon koja nam je omogućila da utakmice odigram na njihovom košarkaškom terenu pod reflektorima u večernjim satima. Zahvaljujemo se KK Bijela 2015 koji je pomogao u organizaciji i koji je obezbijedio sportske rekvizite, kao i MZ Bijela koja je pored pomoći u organizaciji obezbijedila osvježenje za sve učesnike.

dav

Omladinski klub Kulturne mreže Bijele sledeće nedelje organizuje fudbalski turnir za djecu COPA DEL BIANCA 2019.

About the author

KMB