Društvo

Sinoć održan bazar domaće trpeze

Written by KMB

Pišu : Milica Simović i
Vladana Ilić

Sinoć u Bijeloj je održan bazar domaće trpeze koji je okupio oko dvadesetak izlagača.

– Turistička organizacija Herceg Novi je prepoznala značaj i uvažila domaće radove tako da je ovom manifestacijom – bazarom domaće trpeze prosto objedinila sve izlagače sa teritorije opštine Herceg Novi i pružila im priliku da pokažu sve ono što sami prave, rade, pripremaju. Tako da smo ovoga puta ovdje u Bijeloj. Ovo je četvrti po redu bazar domaće trpeze koje smo organizovali u saradnji sa Mjesnim zajednicama. Prvi smo organizovali samostalno na trgu Nikole Đurkovića početkom juna mjeseca, a ovo je već drugi put da smo ovdje u Bijeloj u ovom predivnom ambijentu. Večeras sa nama je veliki broj izlagača, a goste će zabavljati bend Sandey duo. Dok je NVO ” Ruža Vjetrova” zadužena za spremanje ribe, djeljenje vina. Kako bi smo svim našim dragim gostima makar jednim djelom uljepšali boravak u Herceg Novome rekla nam je Kristina Milatović iz TO Herceg Novi.

Razgovarali smo i sa jednim od izlagača.
Sa čime će te se predstaviti ove godine na bazaru?
– Sa nakitom od poludragoga kamenja ručne izrade.
Da li ste i ranije bili na nekom bazaru?
– Ovo je prvi put ovdje u Bijeloj da učestvujem. Veoma je lijepa atmosfera ima i puno izlagača.
Koliko je trajala vaša priprema za bazar?

– Ja ovo radim već duže vrijeme. Sve zavisi narukvice se lakše prave dok za dizajniranje ogrlica treba malo duže vremena.
Šta je to za šta se kupci najviše interesuju?
– Narukvice, minđuše, obično vole Kvarc to je kamen bezuslovne ljubavi. Vole i Gorski kristal kamen koji čisti negativnu energiju, takođe i Žar kamen sreće.
Koji je vama omiljeni?
– Ja volim Labradorit to je kamen za poslovni uspjeh.Svaki kamen ima određeno djelovanje na organizam.

About the author

KMB