Društvo

POČINJE UPIS BUDUĆIH PRVAČIĆA

Written by KMB

Uprava OŠ „Orjenski bataljon“ obavještava roditelje djece prispjele za upis u prvi razred,to jeste djece rođene 2013. godine, da će upis u prvi razred škole početi od 1. i trajati do 25. aprila, svakog radnog dana od 11 do 13 časova u kancelariji sekretarice škole.

Za upis je potrebno donijeti kopiju izvoda iz matične knjige rođenih za djecu koja nemaju prebivalište u Opštini Herceg Novi, radi upoređenja sa podacima iz baze o registru rođenih, dobijenih od MUP-a.

Procedura upisa se realizuje u tri koraka:
– zakazivanje sistematskog pregleda kod izabranog pedijatra u Domu zdravlja,
– zakazivanje razgovora kod pedagoga ili psihologa škole, uz obavezno ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove
– na kraju razgovor djeteta sa pedagogom škole.

U JU OŠ „Orjenski bataljon“ – Bijela upisuju se djeca sa područja Bijele, Baošića, Đenovića i Kamenara. Jedan dio roditelja/staratelja biće dužan dostaviti i potvrdu o prebivalištu.Potvrdu o prebivalištu moraju pribaviti oni roditelji/staratelji koji do sad nijesu prijavili promjenu prebivališta (adrese stanovanja) Ministarstvu unutrašnjih poslova, kako bi dijete mogli upisati u školu koja pripada njihovom trenutnom mjestu prebivališta. Potvrdu o prebivalištu moraju pribaviti i oni roditelji/staratelji koji su nakon februara 2019. godine mijenjali adresu stanovanja, nezavisno od toga jesu li tu promjenu prijavili Ministarstvu unutrašnjih poslova ili ne.

Škola je dužna da podnese prijavu nadležnoj inspekciji protiv roditelja djeteta koje nije upisano u školu.

Uprava škole svim budućim prvacima žele srećno i uspješno školovanje!

About the author

KMB