Ekonomija

NAJAVA POČETKA PONOVNOG RADA BRODOGRADILIŠTA BIJELA

Written by KMB

Danas je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković tokom obilaska Brodogradilišta Bijela sa predsjednikom holandskog konzorcijuma Damen Grupa, Komerom Damenom i izvršnim direktorom Investment Corporation of Dubai i predsjednikom Upravnog odbora Porto Montenegra Mohamedom Al Šaibanijem, poručio da očekuje da u starom brodogradilištu počne remont luksuznih jahti.

Premijer Marković rekao je da “projekti poput ovog koji će Damen realizovati u brodigradilištu Bijela mijenjaju Crnu Goru u razvojnom pravcu koji žele i očekuju naši građani”.
“Biće to nova era ovog mjesta, Boke i Crne Gore i novi zamajac razvoju”, rekao je Marković.

Predstavnici Damena i Porto Montenegra predstavili su premijeru Markoviću ambiciozne planove za pretvaranje Brodogradilišta Bijela u servis za remont luksuznih jahti.

“U prvoj godini poslovanja želimo da radimo na 14 jahti, a u petoj i šestoj godini na 100 jahti. Znači da nam je potrebno mnogo zaposlenih, oko 450”, rekao je Damen.

Novi dok biće dug 76 metara, nosivosti 3.300 tona. Planirana je instalacija tokom ove i naredne godine, a remont jahti trebalo bi da počne u sezoni 2020/2021.

Iz kompanije ističu da žele da što prije saznaju da li su ljudi iz Crne Gore i regiona zaitneresovani da rade.

About the author

KMB