Kultura

FOLKLORNI ANSAMBL BIJELA SINOĆ NA KONCERTU ZA LUKU

Written by KMB

Na humanitarnom koncertu ” ZA LUKU” koji je sinoć održan u dvorani Park učešće je uzeo i folklorni ansambl Bijela, koji radi pri Kulturnoj mreži Bijela. Iako najmlađe folklorno društvo u Herceg Novome, koje počelo sa radom prije pola godine dokazali su da sa svojim nastupom ne zazostaju za starijim kolegama.

Dječija sekcija folklornog ansambla predstavila se sa dječijim igrama i pobrale sve simpatije publike. “Ovo je njihovo vatreno krštenje na bini i prvi nastup pred mnogobrojnom publikom, gdje su se djeca snašla kao pravi profesionalci i veoma sam ponosna na njih” – izjavila je izvršna direktorica Kulturne mreže Bijela i vođa dječije sekcije folkornog ansambla Milanka Simović.

U drugom dijelu predstavila se i rekreativna grupa folklornog ansambla Bijela, igrama iz Srbije i pred mnogobrojnom publikom pokazali šta sve znaju i šta su naučili za ovo kratko vrijeme. Treba napomenuti da veliki broj članovi ove grupe nikada se nije bavio folklorom ,ali mnogobrojna publika to po njihovom nastupu nikada ne bi primijetila,jer su stvarno odradili odličan nastup i pokazale kako se na pravi način predstavlja Bijela.

“Folkorni ansambl Bijela je sinoć bio najmnogobrojnije društvo koje nastupilo. Sa ponosmo možemo reći da su na pravi način i na ponos cijele Bijele , predstavili Bijelu i da će to u buduće raditi. I zato pozivamo sve Bijeljane i Bijeljanke koji vole Bijelu i kojima je Bijela u srcu, da nam se pridruže i da na ovaj način damo svoj doprinos, u afirmaciji Bijele i njenih kako turističkih, tako i kulturno-društvenih potencijala” – poručila je Simovićka.

About the author

KMB