Kultura

Završeno 1. Bijeljansko književno proljeće

Written by KMB

Sinoć je u prostorijama Kulturne mreže Bijela završena manifestacija pod imenom Bijeljansko književno proljeće , trećom završnom književnim večeri u kojoj je predstavljen književni rad Ljutomira Rundića. Članovi dramske i novinarske sekcije čitali su stihove pjesnika iz Loznice dok su u zabavno-umjetničkom dijelu nastupili članovi KUD-igalo i Black&White bend.

– Ova manifestacija je postigla svoj cilj i vidjelo se da ovakvi događaji su neophodni i da mogu da privuku mnogobrojnu publiku različitu kako po godinama , tako i po interesovanju i profesionalnim afinitetima. Raduje nas da je veliki dio posjetilaca ove manifestacije, bila omladina i mladi, koji su pokazali ogromno interesovanje za književnost prije svega za poeziju i nadamo se da ćemo uskoro organizovati i predstaviti njihova buduća književna ostvarenja. Mi iz Kulturne mreže se nadamo da će ova manifestacija postati tradicionalana i da će iz godine u godinu rasti kako bi dobila zasluženi kulturni koncept , a samim tim prepoznata kao prestižna manifestacija – rekla nam je direktorica Kulturne mreže Bijela Milanka Simović.

O samom konceptu i programu 1. Bijeljanskog književnog proljeća razgovarali smo sa kordinatorom programa i moderatorom sve tri književne večeri Vinkom Perišić Šarenac koja je istakla – Sama ideja ovog kulturnog koncepta je bila da kroz nekoliko događaja ispričamo i predstavimo ljubiteljima književnosti, a i široj publici, koja je mogu reći bila očarana ovom manifestacijom ,jednu priču kroz tri cjeline, satkane u poeziji Vitomira Nikolića, Miroslava Antića i Ljutomira Rundića o shvatanju života iz ugla tri različita pjesnika , njihovom doživljaju ljubavi, patnje i samog života.

Na kraju manifestacije izvršna direktorica Kulturne mreže Bijela Milanka Simović se zahvalila svim učesnicima , ljudima i institucijama koje su podržale i na bilo koji način pomogle održavanje ove manifestacije , a ujedno im je uručila i zahvalnice kao uspomenu i zahvalnost na ovaj premijerni događaj.

About the author

KMB