Društvo Izdvojeno

Naš gost: Teodora Smoljan – dobitnik literalne nagrade na konkursu ” Napiši pismo svom heroju”

Written by KMB

Piše: Milica Simović

Naš gost je bila Teodora Smoljan učenica I razreda gimnazije Ivan Goran Kovačić. Povod za razgovor je nagrada koju je Teodora osvojila na literalnom konkursu “Napiši pismo svom heroju”.

– Šta nam možeš reći o nagradi koju si osvojila i o samom konkursu?

– Dobila sam pohvalu za izuzetno učešće i rad na takmičenju za najljepše pismo na temu ” Napiši pismo svom heroju”. Takmičenje je organizovano od strane Pošte Crne Gore i Ministarstva prosvete. Od 200 pisama koja su pregledana, moje pismo je izabrano u najboljih deset pisama. Veoma sam zadovoljna svojim plasmanom na ovom takmičenju.

– Pored pisanja koja su još tvoja interesovanja ili još neki hobi?

– Interesuju me prirodne nauke, najviše hemija i biologija. Iz hemije sam ulestvovala na Državnom takmičenju i na dvije Olimpijade znanja, na ovim takmičenjima sam ostvarila zapažene rezultate. Takođe sviram gitaru i treniram odbojku. Član sam OK “Albatros” iz Zelenike. Od ove sezone igram poziciju srednjeg blokera u takmičenju II crnogorske odbojkaške lige.

– Osim puno aktivnosti koje ti ispunjavaju dan šta voliš u životu i šta te čini srećnom?

– Srećnom me čine putovanja sa porodicom i druženja sa prijateljima. Srećnom me čini i bilo kakva sitnica, bez obzira koliko se nekome mozda čini beznačajna,mene moze da izmami osmijeh na licu.

– Da li si čula za Kulturnu mrežu Bijela i ako jesi šta misliš o njoj?

– Da, čula sam za Kulturnu mrežu Bijela i zaista mi se dopada što govori o svim događanjima u Bijeloj i okolini. Dopada mi se što mladi rade, jer na taj način stiču nova znanja, pronalaze sebe i stiču radne navike.

Zahvaljujemo se Teodori na gostovanju i želimo joj još puno nagrada i priznanja u svim oblastima njenog interesovanja, a najviše kako ona kaže ” sitnica ” koje joj izmame osmjeh na lice.

About the author

KMB