Zanimljivosti

NAŠ GOST – GORAN SLAVIĆ GLUMAC

Written by KMB

Piše: Vladana Ilić

Ove sedmice, naš gost bio je glumac iz Herceg Novog , Goran Slavić.

U ovom intrvju razgovarali smo o školi glume ,,Maska“. Škola glume je osnovana prije sedam godina, rekao je nas sagovornik. Na ideju o osnivanju takve škole u Herceg Novom došli su on i njegova koleginica Dragana Dabović jer takav tip scenske edukacije nije postojao u našem gradu.

 

 

Prvobitno su časovi glume održavani u OŠ ,,Dašo Pavičić“ i odziv je bio jako veliki. U jednom trenutku ih je čak bilo preko 70 i bili su rasporedjeni u tri grupe, od kojih je najbrojnija bila druga grupa. Poslije toga broj članova se smanjio, jer je većina njih mislila da će odmah na početku postati odlični gluimci, i nisu znali da će prvo morati da se upoznaju sa scenskim pravilima, ističe glumac.

 

Princip rada vježbi je zasnovan na vježbama koje je Goran radio na akademiji. Takođe, rekao je i da su najbitnije
vježbe čula, jer kada glumac stupi na scenu, on ponovo uči da gleda, sluša, hoda… Priznaje da je i on u početku imao veliku tremu i da se trudi da kroz različite vježbe na časovima podstakne djecu da je se oslobode. Kroz rad sa polaznicima škole, i on sam se podsjeća mnogih trenutaka sa akademije. Škola trenutno ima oko 20 polaznika, a časovi se odrzavaju uprostorijama KUD ,,Igalo“ u Igalu. Svi zainteresovani mogu da se jave na telefon 069/614-685.

Inače Goran trenutno radi na predstavi u gradskom pozorištu ” Pukovnik ptica”,a završio je i snimanje serije” Dvanest riječi” u Beogradu i čije bi emitovanje trebalo da počne u Aprilu. Želimo mu još puno dobrih uloga i predstava, kao i da što više djece uvede u prve korake na daske koje život znače.

 

 

About the author

KMB