Društvo

OD DANAS OMOGUĆEN SAOBRAĆAJ PO PRIMORJU

Written by KMB

Od danas je omogućeno kretanje između naselja putničkim motornim vozilima i javnim prevozom u putnom saobraćaju, te prevoz putnika u unutrašnjem pomorskom saboraćaju. Saobraćaj je omogućen po regionima kako je saopšteno iz NKT i to:

– u Primorskom regionu između opština: Bar, Budva, Herceg Novi, Kotor, Tivat i Ulcinj kao i prijestonice Cetinje

– u Centralnom regionu između: Podgorice, prijestonice Cetinje i opština Danilovgrad, Tuzi, Nikšić, Šavnik i Plužine.

– u Sjevernom regionu između opština: Pljevlja, Žabljak, Bijelo Polje, Berane, Mojkovac, Kolašin, Plav, Rožaje, Andrijevica, Petnjica i Gusinje.

U putničkom motornom vozilu ne mogu se u isto vrijeme prevoziti više od dva punoljetna lica, osim ako se prevoze članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

„Ova zabrana ne odnosi se na vozila pravnih lica kojima se obavlja prevoz zaposlenih, vozila predstavnika medija i vozila koja se koriste za potrebe hitnih interventnih službi (zdravstvo, policija, vojska, vatrogasne službe i sl.)“, precizirano je u saopštenju.

Prevoznici u putnom i pomorskom saobraćaju su obavezni na primjenu mjera prevencije u skladu sa Uputstvom IJZCG i to: svi putnici moraju nositi zaštitne maske, nije dopušteno stajanje u vozilu, odnosno plovilu.

 

About the author

KMB