Zanimljivosti

USPJEŠNO TESTIRAN PRVI LETEĆI AUTOMOBIL SA POSADOM

Written by KMB
Spread the love

Japanska kompanija SkyDrive uspješno je obavila probnu vožnju svog letećeg automobila sa posadom. Demonstracija probnog leta obavljena 25. avgusta na Toyotinom poligonu za testiranja, jednom od najvećih u Japanu, koji slovi za razvojnu bazu japanske automobilske kompanije, navode iz Sky Drive.

Bila je to prva javna demonstracija letećeg automobila u istoriji Japana. Automobil, nazvan SD-03, sa pilotom, poleteo je i kružio terenom oko četiri minuta.

– Izuzetno smo uzbuđeni što smo ostvarili prvu vožnju letećim automobilom sa posadom u Japanu posle samo dvije godine otkako smo osnovali SkyDrive… sa ciljem komercijalizacije takvih letelica – naveo je glavni izvršni direktor kompaije Tomohiro Fukuzava.

Automobil SD-03 je najmanje električno vozilo sa vertikalnim polijetanjem i slijetanjem na svijetu koje zauzima prostor oko dva parkirana automobila, navodi kompanija.Ima osam motora koji obezbjeđuju “sigurnost u vanrednim situacijama”.

– Željeli smo da ovo vozilo izgleda futuristično, harizmatično i poželjno za sve buduće kupce, uz potpuno integrisanje visoke tehnologije Sky Drivea – dodaju iz kompanije, nadajući se da će leteći automobil postati deo svakodnevnog života.

About the author

KMB